Kies jouw ideale teambord

30 nov 2020

Alvorens je de onderdelen kiest voor jullie teambord, bepaal je de vorm. Er zijn verschillende mogelijkheden. 

Het sjabloon van VSK 

Print de geselecteerde onderdelen af en hang ze op. Als je ze lamineert, kan je er met krijtstiften op schrijven en terug uitwissen. Maak foto’s van de onderdelen na de vergadering om je eigen to do’s te onthouden, of deel ze met de anderen als verslag.

(© Leerlingenraad VISO Roeselare)

Gebruik wat je al hebt 

Heb je een whiteboard of een krijtbord in je lokaal? Teken jullie teambord daarop. Een lege kader is ook een optie. Je steekt er een tekening/print van jullie teambord in. Op het glas kan je met whiteboardstiften schrijven en terug uitvegen. Maak foto’s van de onderdelen na de vergadering om je eigen to do’s te onthouden, of deel ze met de anderen als verslag. 

(© Kunstjeugdbeweging Bazaar)

Gebruik de ruimte

Het teambord als inkleding voor je lokaal? Niks is te zot! Een bord met foto’s van jullie successen, een wasdraad voor de agendapunten, een lijst op de deur voor de to do’s, een grote tekstballon voor vragen aan de directeur, …

(© Leerlingenraad Boudewijnvest De Prins Diest) 

Het online teambord

Je kan ook kiezen voor een online teambord. Er zijn heel wat handige gratis apps en websites die je hiervoor kan gebruiken. Wij testten alvast Padlet voor je uit. Kies zelf welke elementen je toevoegt en waar je deze plaatst. Je kan je bord opfleuren met kleuren, foto’s, en zelfs video’s. Deel je Padlet bord met je leerlingenraad zodat iedereen toegang heeft. Geef voor-tijdens-na je veragadering comments en likes op de verschillende onderdelen.

TIP: Jullie vergaderen (deels) online? Lees hier 5 gouden regels om er een succes van te maken.

 

 

Reacties