Persbericht - Laat thuistaal toe op de speelplaats

09 jan 2023

44% van de scholieren wil dat leerlingen tijdens de pauzes in hun eigen taal mogen praten. Nog eens 33% staat neutraal tegenover de kwestie. Dat blijkt uit een bevraging bij meer dan 11.000 scholieren.

 

Lees meer
Nieuws

Lore Sleeckx (17) nieuwe voorzitter van de Scholierenkoepel

20 sep 2023

BRUSSEL - Vanavond kozen de scholieren de nieuwe voorzitter en scholierenvertegenwoordigers van de Vlaamse Scholierenkoepel. Dat is de organisatie van, voor en door scholieren. Na twee stemrondes raakte bekend dat Lore Sleeckx (17) uit Antwerpen dit jaar voorzitter wordt. De uitslag voor de vertegenwoordigers wordt later pas bekendgemaakt. ‘We spenderen veel tijd achter onze schoolbanken,’ aldus kersvers voorzitter Sleeckx. ‘Het is dan ook maar normaal dat dat onderwijs op ons is afgestemd.

Lees meer
Nieuws

'Leerlingen leren wel over burgerschap in de klas en in boeken, maar ervaren het niet op school' 

07 nov 2017

Scholierenkoepel beaamt resultaten internationaal burgerschapsonderzoek. 

Lees meer
Nieuws

Hilde wint tickets voor Rode Neuzen Dag XL dankzij het BOL-project

29 nov 2018

De winnaar was Hilde Van Varenbergh van het Sint-Cordula Instituut Schoten. Daar hebben ze een BOL-project, dat staat voor Begeleiding Onder Leerlingen.

Lees meer
Nieuws

Het winnend ontwerp voor de leerlingenkaart 2020-21

06 mei 2020

De leerlingenkaart voor 2020-21 heeft een ontwerp gekregen. Zoals steeds voor, door en van leerlingen, zoals alles bij VSK.

Lees meer
Nieuws

Leerlingenparticipatie in opbouw

Ondanks een hobbelig eerste semester, hebben leerlingen met een mening of idee niet stilgezeten. Ook dit semester ondersteunde VSK leerlingenparticipatie op scholen. Ontdek hier hoe wij samen met andere enthousiastelingen (nieuw) leven blaasden in lokale participatieprojecten. 

"Hey VSK, kunnen jullie ons helpen met het leggen van een stevige basis voor succesvolle leerlingenparticipatie op onze school?’

- Starttraject Gemeentelijk Technisch Instituut Londerzeel

Lees meer
Nieuws

'Zitten en zwijgen' lost niets op

17 apr 2018

Het antwoord volgens experts op gedragsproblemen op school: teruggrijpen naar autoriteit! Maar zowel het probleem als de oplossing zijn een stuk ingewikkelder. Voorzitter Rania el Mard reageert.

Lees meer
Nieuws

Louis Notte (17) voor tweede jaar voorzitter - “Het is belangrijker dan ooit om te blijven luisteren naar scholieren.”

18 sep 2020

Deze week werd Louis Notte (17), zesdejaars op Don Bosco Zwijnaarde, opnieuw verkozen als voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel. Voor het eerst konden alle leerlingen uit het middelbaar onderwijs in Vlaanderen en Brussel hun stem online uitbrengen. Daarbij konden ze kiezen tussen maar liefst vijf kandidaat-voorzitters.

Lees meer
Nieuws

Pages