1. Kies je kanaal
Stel: je hebt in groepjes ideeën uitgewerkt. Hoe geef je op een grondige en overzichtelijke manier feedback op die ideeën? Dat kan met een spelbord of een set kaartjes.
Een actie voorleggen aan de directie of advies geven aan de schoolraad is altijd een beetje spannend. Met de juiste onderhandeltips en een goed uitgewerkt plan, zullen je kansen om hen te overtuigen zeker stijgen!
Om een groep draaiende te houden moet er heel wat gebeuren: de vergadering voorbereiden en leiden, verslag nemen, budget in de gaten houden, overleggen met de directeur… Gelukkig hebben jullie allemaal andere talenten en kunnen jullie dus de taken en functies verdelen. Die verdeling kan op verschillende manieren gebeuren, VSK geeft er drie.
Om nog beter te worden in de toekomst, kijk je best regelmatig achteruit. Als je evalueert, bekijk je de vorige activiteit door de ‘wat kan er beter’-bril.
In de leerlingenraad leer je vergaderen, samenwerken, activiteiten organiseren, onderhandelen… Je ontwikkelt er best veel kwaliteiten die ook handig zijn voor later. Het einde van het schooljaar is het ideale moment om eens stil te staan bij de kwaliteiten van elke leerlingenrader en ze te erkennen. En ja, waarom niet, om ze te vieren!
Zoals algemeen geweten bedenken de leerlingen de zotste en wildste ideeën. Maar hoe beslis je nu welke ideeën de moeite waard zijn? Hoe selecteer je, uit die massa, de beste ideeën? VSK verzamelt voor jullie zes manieren om dit te doen!
Deze energizers schudden je wakker én zorgen voor een fijne groepssfeer!
Met deze bladwijzer weet je wanneer de volgende vergadering staat gepland én word je herinnerd aan je to do’s. Heerlijk efficiënt, toch?
Dooddoeners zijn nietszeggende argumenten die het gesprek doen vastlopen. Deze memory helpt je leerlingenraad deze te doorprikken én te reageren.