Leerlingenraad halfweg

Het schooljaar is halfweg, je zit al in de helft. Proficiat! Tijd om eens met de leerlingenraad samen te zitten en even niet de volgende activiteit al voor te bereiden, maar eens goed te babbelen.

Kijk eens achterom

Hoe is het jaar tot nu toe al geweest? Wat liep er goed, wat kon er beter? Maak een lijstje van complimenten aan de groep, waarvoor jullie je op de borst mogen kloppen. Mooi zo! De lijst met verbeterpunten draai je om naar goede voornemens. Wat kunnen we het komende half jaar doen om hier beter in te worden? Om het zo concreet mogelijk te maken, kan je bij elk voornemen een verantwoordelijke zetten. Deze leerlingenrader brengt het punt dan regelmatig onder de aandacht. Bijvoorbeeld Yassin zorgt dat we elke activiteit gaan voorstellen in de leraarskamer.

Kijk eens vooruit

Het schooljaar is nog lang niet voorbij, je hebt nog tijd voor geweldige activiteiten en veranderingen! Maar welke? En wanneer? Neem er de jaarkalender bij (heb je er geen meer?) en zet er alvast de schooldata op die je kent. De start van de examens, opendeurdag, stageperiodes … Je krijgt zo een goed zicht op wanneer je wat kan doen. 

  • Inspiratie te over! Bekijk de ideeën van andere leerlingenraden op onze Pinterest-pagina.
  • Wil je weten waar andere leerlingen van wakker liggen, dan ontdek je dat met enkele leuke manieren.

Vieren maar!

Vergeet ook niet om stil te staan bij jullie groep. Jullie hebben verdorie al een half jaar het beste van jullie zelf gegeven, dat verdient een applaus! Ga samen iets leuks doen, maakt niet uit wat. Samen frietjes gaan eten tijdens de middagpauze of een dagje naar de zee, als jullie het maar allemaal zien zitten. (Check eens welke voordelen je krijgt op vertoon van je leerlingenkaart)

Zorg dat je van jullie leuke momenten voldoende fotomateriaal hebt. Die kan je ophangen op jullie prikbord of op jullie Instagrampagina zetten. Meteen een manier om aan alle leerlingen te laten weten hoe tof de leerlingenraad wel is.

Veel plezier!