5 acties om dit schooljaar te organiseren

01 sep 2020

Dat het een bijzonder schooljaar wordt… moeten we je niet vertellen. Maar corona of geen corona, niets houdt de leerlingenraad tegen! Ook (en misschien vooral) dit schooljaar kan jij met de leerlingenraad heel wat leuke acties organiseren. Wij geven alvast 5 voorbeelden mee van leuke én veilige acties. 

  • De WC message  

We houden afstand en delen niet allemaal dezelfde ruimte, maar iedereen moet wel eens naar de wc.. Hang een boodschap in de toilethokjes of op andere plaatsen waar veel leerlingen komen. Verspreid op die manier je ‘welkom terug!’ boodschap.  

  • Online poll 

De start van dit schooljaar gaat gepaard met heel wat nieuwe indrukken. Als leerlingenraad willen jullie weten  hoe anderen dit ervaren. Vraag ernaar via een poll op jullie Facebook pagina of Instagram stories. 

  • Mondmasker verkiezing 

Iedereen heeft er ongetwijfeld minstens één. Maar wie heeft er het meest originele mondmasker? Organiseer een online verkiezing en kroon je mondmasker queen en king. 

  • De alcoholgel stemming

Ga creatief aan de slag met de veiligheidsmaatregelen. Gebruik alcoholgel om leerlingen te bevragen. Kies een stelling en hang deze zichtbaar uit. Doorschijnende bussen alcoholgel staan voor de antwoordmogelijkheden. Leerlingen ontsmetten hun handen met de bus van hun antwoordkeuze.  

  • Pimpen van het schoolgebouw 

Een likje verf, of toch maar liever wat mooie foto’s? Gedecoreerde vuilbakken, een aangeklede speeplaats, washi-tape of felle kleurtjes om de pijlen op de grond te pimpen? Eerst bedenken, afchecken en dan gewoon doen! 

 

> Een actie gekozen? Nu organiseren maar. Hier vind je een actieplan om mee aan de slag te gaan. Lees ook onze tips om een snel klaar actie op poten te zetten. 

> Zelf nog een originele actie bedacht? Of leuke foto’s van wat jullie organiseerden? Deel het met ons! Mail naar vorming@scholierenkoepel.be of stuur een Facebook bericht naar Jos van VSK. 

Reacties